KONCERTI ZA VRTCE

Poučni glasbeni koncert za otroke od treh let dalje.

V 40. minutnem koncertu bodo otroci s pomočjo igralca Gojmira Lešnjaka Gojca, pevke Marte Zore ter ob spremljavi profesionalnih glasbenikov, zapeli mnogo ljudskih pesmic. Odlični glasbeniki jim bodo v živo zaigrali tudi na inštrumente, kot so bobni, kitara, harmonika, violina, trobenta….
Marta in Gojc otroke na igriv način vodita in jim pomagata skozi vse pesmice, pri tem pa jih Gojc na svoj nadvse zabaven in smeha poln način, nauči tudi kakšno čisto novo pesmico.
Ob spremljavi glasbenikov jim pokažeta tudi zgodovino glasbe in najrazličnejše stile.

Bobnar Grega Plamberger, profesor in magister tolkal, otrokom predstavi prave bobne, kot jih vidimo in slišimo na rock koncertih, predstavi pa jim tudi druga tolkala in afriški boben.
Otroci ob igranju aktivno sodelujejo in se tako seznanijo s pojmi kot so: hitro, počasi, tiho, glasno,
ter z najrazličnejšimi ritmi ob katerih potem zapojejo
.

Kitarist Tim Draksler obvlada prav vse ljudske pesmice, na koncertu pa bo otrokom pokazal tudi kako na električni kitari zvenita Bach in Mozart.

Marta Zore seveda poje, zaigra na sintesajzer in saksofon ter otrokom
postavi zelo zabavne glasbene uganke
.

Spodaj v kratkem predstavitvenem filmu lahko sicer vidite vsaj majhen delček koncerta, na strani martazore.si pa imate v rubriki ZVONČKI brezplačno na voljo preko 60 otroških pesmic z vsemi karaokami, napetimi in poučnimi zvočnimi pravljicami ter slikanicami, ki jih lahko brezplačno natisnete.

Mnogo znanih ljudskih pesmic, ki jih lahko slišite v Zvončkih, boste slišali in tudi zapeli na koncertu skupaj z Marto, Gojcem, ansamblom ter vsemi gostujočimi glasbeniki.

Veseli bomo vaše družbe,

Marta in Gojc

V tem šolskem letu so nadvse uspešno nastopili v mnogih osnovnih šolah v Sloveniji: OŠ Drska, OŠ Fram, OŠ Antona Besednjaka, OŠ Stražišče, OŠ Polzela, OŠ Vuzenica, OŠ Dravsko polje, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ || Murska sobota, OŠ Josipa Vandota itd…